dimecres, 5 de novembre del 2014

La castanyada 2014

Aquest any la castanyada ha estat una mica diferent perquè les classes de Lleons i Minerals eren a Can Joval (Solsonès) de colònies. Ningú, però, s'ha quedat sense menjar castanyes; tothom hem provat i elaborat panellets.
Us expliquem:
Infantil:
A mig matí ha arribat la Maria Castanya del Montseny, que ha estat rebuda amb molta admiració per les classes d'Oreneta, Gira-sol i Picot, els quals personifiquen en ella, la Maria Castanya, aquella nena petita del conte dels follets i el vell corb Croc, que cada any ens expliquen les mestres i que tant ens agrada tornar a escoltar.
La Maria Castanya s'ha fet molt gran però coneix molt bé la "seva història" i respon a totes les preguntes que els nens i les nenes li fem. La mirem embadalits i encuriosits per saber com són els follets, si encara viu amb ells... 


L'hem obsequiada amb els poemes de tardor, cançons i danses que hem après per aquest dia, guarnits amb el vestuari que ens hem fet. 

Els nens i nens de Cicle Inicial hem celebrat la castanyada a de Can Joval, prop de Solsona. Hem anat a fer un joc al bosc, on uns follets, amics de la castanyera, ens hi esperaven per donar-nos les castanyes.

La tarda de dijous hem fet un taller i hem elaborar panellets.
Cadascú va fer formes ben divertides.
N'hem menjat molts i encara n'han sobrat per poder regalar a pares i mares en arribar a colònies.
Han quedat boníssims!





Cicle mitjà hem treballat la recepta del panellets conjuntament; així mateix els hem elaborat al menjador en petits grups formats per Planetes i Llúdrigues.
Com cada any els panellets ens han sortit boníssims!!!

El matí de divendres hem fet una excursió al Parc de l'Oreneta. A més de divertir-nos pel bosc, hem estudiat els arbres i el seu entorn. 
Ara sabem que al parc hi arbres d'nterès local per la seva capçada o la seva vellesa...
Mireu sinó aquest eucaliptus datat més o menys l'any 1847

 Per la tarda hem fet una gran rotllana al pati i ens hem mejat castanyes i panellets

Cicle Superior hem celebrat la festa sortint d'excursió per Collserola, on vam fer un joc d'orientació. Després de dinar hem tornat a l'escola per menjar-nos els panellets, elaborats per Llúdrigues i Planetes, i les castanyes fetes per la Isabel.