dimarts, 12 de maig del 2015

Sant Ponç 2015

La mel i la confitura, juntament amb herbes remeieres i aromàtiques de tota mena, són elements destacats de la fira de Sant Ponç, patró d’herbolaris i apicultors, que a Barcelona s'organitza al carrer de l’Hospital, a la Ciutat Vella. La festivitat, que és el dia 11 de maig, s'escau en el punt de plenitud de la primavera, quan les plantes són en el millor moment i la fruita en el punt just de maduresa per a fer melmelades de tota mena.
La fira de Sant Ponç de la plaça Sant Vicenç de Sarrià fa 34 anys que també obre les portes a tota menade recol·lectors i herbolaris que ofereixen als visitants tot de productes naturals per millorar la salut. 
La nostra escola hi va ser present des del pimer any i hi posa la seva parada a la plaça. Són els nens i nenes de 6è els responsables de vendre tota mena de productes artesans. Aquest any hi hem participat totes les classes de l'escola, aportant: bosses d'olor, rams de farigola, confitura de maduixa, objectes de joieria....
La festa de Sant Ponç ens ofereix la possibilitat de tranformar aliments i tastar-los; cada classe elabora un producte diferent.
Podeu veure un petit reportatge de la celebració que vam fer dilluns, dia de Sant Ponç:
Minerals decoren el pastís de formatge

 Les cuineres tenen més feina els dies previs a la festa...
Llúdrigues preparen les broixetes de fruita que ens mnjarem a l'hora del pati banyades amb xocolata


Ambient de festa durant l'esmorzar, organitzat per 5è






Hi ha menjar per a tots els gustos i totes les necessitats!