dimecres, 1 de maig del 2013

Els jocs Florals a l'escola

Aquesta entrada ha estat elaborada pels redactors de "La Ploma de l'Orlandai", la nostra revista digital:
Com cada any a l’escola es celebra el Sant Jordi fent, entre moltes altres coses, un concurs de poesia, conte, i prosa anomenat Jocs Florals.
Els  jurats avaluen els concursants segons com estan de ben fets  els textos. Als primers premis se’ls  lliura un llibre, una rosa, i un diploma personal. Els segons i tercers premis són guardonats amb una rosa i un diploma, i els accèssits amb un diploma.

Ve una persona de convidada a presidir la festa. Aquest any ha vingut una poeta, la Lala, que havia estat alumne de l’Orlandai a 7è i 8è i ara porta a el seu fill Joan a l’Orlandai. Aquest concurs no només es fa a L’Orlandai, sinó a moltes més escoles.

També es celebra Sant Jordi fent un intercanvi de llibres. Consisteix en que uns dies abans els nens i nenes, pares i mares porten llibres que ja no volen, i els volen compartir. A canvi de deixar uns llibres els donen uns tiquets. I el dia de St. Jordi s’exposen tots els llibres que han estat recopilats durant les setmanes, i es poden canviar pels tiquets.

Lluc i Pau