divendres, 30 de març del 2012

Fem palmes

L'última setmana del segon trimestre l'escola s'omple d'olor de palmó. Arreu i a tothora es pot contemplar nens i nenes que, per parelles i ajudats amb agulles d'estendre, intenten aconseguir la seva palma. Si són petits, segur que algun company/a de les classes del Cicle Superior que ja ha acabat les seves feines, s'ofereix a ajudar-los.

Els migdies els/les mestres les preparen, ben relligades, ja que si no estan condemnades al fracàs, i les emboliquen dins de  tovalloles humides perquè no s'assequin abans d'hora.

Des del cuc fet pels de P3 fins a les més elaborades, fetes pels més grans, les palmes  omplen i decoren les classes fins al final de la setmana que se les emporten, embolicades amb una bossa de plàstic i sabent que les hauran de guardar a la nevera fins el diumenge de Rams.

Aquesta és una de les  tradicions més antigues de l'escola. Ens agrada conservar-la, tot i que som una escola laica, per seguir la tradició i pels valors que comporta, a banda de l'habilitat manual que  requereix:

-          Per una banda és un treball per parelles: un ajuda a l'altre, que després serà ajudat i assessorat per ell.

-          També és una activitat que facilita la interacció entre grans i petits.

-          És una tasca comuna a tots els nens i nenes de l'escola.